Call:
+45 2267 6555

17 virksomheder er sammen om at tiltrække de bedste it-folk til Aarhus

22. September

For nylig kunne Destination AARhus melde om et rekordstort antal job slået op på organisationens jobsite: I alt 233 stillinger kunne softwareudviklere og it-ingeniører tjekke ud, alle max. en times kørsel fra den jyske hovedstad. Jobsiten samler opslagene fra de 17 medlemsvirksomheder, der trods konkurrencen om arbejdskraften, er gået sammen om at tiltrække it-specialister til området i og omkring Aarhus. 

De 17 medlemsvirksomheder repræsenterer i alt mere end 5.000 it-arbejdspladser, og de har én ting til fælles: En glubende appetit på endnu flere it-talenter. Derfor sætter de via Destination AARhus i fællesskab Aarhus i scene som et attraktivt sted at være for it-professionelle. 

Nogle vil måske indvende, at det er velkendt i branchen, at aarhusregionen er et af landets stærkeste it-hubs. Her ligger førende software-huse som Systematic og Bankdata, men også industri- og handelsvirksomheder som Kamstrup, Grundfos, BESTSELLER og Salling Group har store it-afdelinger i området. Samtidig har byen et forsknings- og uddannelsesmiljø i verdensklasse og giganter som Danske Bank har placeret egne, højt specialiserede udviklingsafdelinger i byen også. 

Stærkere sammen

Men ifølge HR-direktør i Kamstrup Michael Stubbe og medstifter af Destination AARhus er der brug for at sætte endnu mere fokus på Aarhus i den glohede kamp om højtuddannede it-folk. Her konkurrerer østjyderne nemlig ikke blot med hovedstadsregionen, men også med resten af Europa og for den sags skyld hele verden. 

»Med 1.500 ansatte er vi i Kamstrup store, målt med dansk målestok«, mener Michael Stubbe.

»Men ikke sammenlignet med europæiske og amerikanske spillere. Derfor er vi gået sammen for at tiltrække og fastholde udenlandske og danske medarbejdere i området. Sammen er vi markant stærkere end hvis vi arbejdede hver for sig.«

Det ser da også imponerende ud, når man scroller ned igennem opslagene på Destination AARhus’ jobsite. En enkelt af organisationens 17 medlemmer har f.eks. næsten 90 stillinger at vise frem.

Deles om Tech events

Samarbejdet mellem de 17 handler imidlertid om meget andet end at pulje jobannoncer. I Destination AARhus udvikler og åbner man f.eks. også tech meetups op for de andre virksomheder i medlemskredsen, for studerende og it-folk i området.

Ifølge Michael Stubbe sætter de 350 medarbejdere i Kamstrups udviklingsafdeling stor pris på initiativet. Generelt er it-folk nemlig tørstige efter ny viden.

»Når vi rekrutterer softwareudviklere, spørger de altid, hvor mange kurser de kan komme på. Derfor tilbyder vi dem masser af efteruddannelse. Samarbejdet om tech meetups i Destination AARhus er et ekstra tilbud, vi lægger oveni, og som benyttes af mange.«

I baggrunden ses workshoppens underviser Christian Clausen, ekspert i refactoring og forfatter til bogen ”Five Lines of Code” 
Illustration: Frank Ulstrup. 

Nye faglige indspark

Anders Meidahl Münsberg er en af dem, der har deltaget i flest events organiseret af Destination AARhus. Først som ingeniørstuderende og siden 2016 som softwareudvikler i Danske Banks 400 mand store udviklingsafdeling i Brabrand.

»Jeg begyndte som studerende. Det var hyggeligt at mødes med studiekammeraterne efter skole og få nogle faglige indspark, som vi ikke fik på uni eller i vores studiejob. Og oveni var der gratis mad. Det er jo altid fedt, når du er studerende.«

»Jeg har været til nogle virkelig fede events om cloud og containerization og om microservices og test af kode, heriblandt et oplæg af Dave Farley, der er en af pionererne inden for CI/CD. Især foretrækker jeg hands-on workshops, hvor du selv får lov til at kode.«

Klub for studerende

Adgang til it-studerende er guld værd for virksomhederne og derfor har Destination AARhus netop lanceret en særlig Student Club henvendt til de ca. 3.100 it-studerende fordelt på Aarhus Universitets 14 it-studieretninger. Allerede nu rummer klubben 11 nationaliteter.

Klubben giver mulighed for at deltage i workshops og meetups sammen med it-medarbejderne i virksomhederne. Derudover inviteres man til netværksarrangementer, hvor virksomhederne præsenterer sig selv og de praktikforløb og studiejob de tilbyder. 

Job til ægtefæller

De 17 virksomheder bag Destination AARhus netværker ikke alene med de it-studerende, men også med hinanden. Ofte kan de nemlig hjælpe hinanden, f.eks. med at finde job til de ægtefæller eller partnere, der flytter med, når man henter en udenlandsk medarbejder til Danmark.

»For noget tid siden blev jeg ringet op af en kollega fra LEGO,« fortæller Michael Stubbe fra Kamstrup.

»De havde netop ansat en italiensk designer, hvis mand var softwareudvikler. Om vi havde lyst til at tage en snak med ham? Det ville vi meget gerne. På den måde hjælper vi hinanden med at rekruttere medarbejdere, som vi ellers ikke ville kunne tiltrække på egen hånd. «

Den historie er ifølge Michael Stubbe et helt konkret eksempel på den styrke, man opnår, når man arbejder sammen. Og netop samarbejde er der brug for i en tid, hvor kampen om talenterne aldrig har været mere intens end nu.


Af Tech Relations for Destination AARhus