Danmark går glip af en stor talentpulje

Destination AARhus og Dansk Industri afvikler et arrangement, der skal bidrage til at løse to store problemstillinger; stigende behov for kvalificeret IT-arbejdskraft samt fastholdelse af internationale dimittender på det danske arbejdsmarked.


Internationale studerende er en god forretning for Danmark

Sidste år stillede Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers skarpt på problemstillingen om, at for mange internationale dimittender forlader Danmark efter endt uddannelse. Det er spildte muligheder for erhvervslivet, hvorfor der er behov for at gøre noget.

 

Internationale medarbejdere er en stor gevinst for danske virksomheder og for Kamstrup. Derfor er det også oplagt, at vi skal matche internationale dimittender, som allerede er i Danmark, med de ledige jobs vi har. – Michael Stubbe, Vice President HR i Kamstrup

 

Uddannelses- og Forskningsministeriet fastslog, at det en god forretning for Danmark, når internationale studerende bliver og arbejder efter studierne. Mange af dem besidder et højt fagligt niveau, og ydermere hjælper de virksomhederne med at få et mere internationalt perspektiv på det, de arbejder med.

 

Manglen på IT-medarbejdere er stor og stødt stigende

Foruden at være en god forretning for Danmark, så besidder flere internationale dimittender også de efterspurgte IT-kompetencer; ifølge en undersøgelse fra Erhvervsministeriet skønnes det, at manglen på kvalificerede IT-medarbejdere nærmer sig de 20.000 indenfor få år alene i Danmark.

 

Gennem samarbejdet i Destination AARhus vil vi gøre puljen af IT-medarbejdere større i Greater Aarhus, og vi har brug for internationale talenter. Vi er nødt til at sætte hånden på kogepladen, og Grundfos er stolte af at være en del af det her samarbejde. Mogens Qvist Frandsen, næstformand i Destination AARhhus og Chief HR Business Partner i Grundfos

 

Der skal knyttes bånd mellem de internationale talenter og erhvervslivet

Tallene viser at fire ud af ti internationale dimittender forlader landet efter end uddannelse, og dermed går det danske arbejdsmarked glip af en stor talentpulje. Med et matchmaking arrangement forsøger Destination AARhus sammen med Dansk Industri at knytte bånd mellem internationale studerende med IT-kompetencer og lokale virksomheder.

 

Som international studerende og jobsøgende manglede jeg mere og bedre information omkring karrieremulighederne i Jylland. –  Francesc Joan Riera, Software Ingeniør, TERMA A/S og International Ambassadør i Destination AARhus

 

Sammen med to andre internationale IT-medarbejdere vil Francesc fortælle om sin professionelle rejse i Danmark, mens 10 jyske virksomheder står klar til at møde de internationale studerende i en dialog omkring karrieremulighederne. Dermed sættes rammerne for, at internationale IT-studerende kan blive inspireret til at gøre karriere i Danmark både under og efter endt uddannelse.

 

 

Virksomheder der deltager i matchmaking arrangementet er:

Danske Bank; https://danskebank.com/da-dk/karriere/soeg-job/Pages/VacantJobs.aspx 

Grundfos; https://www.grundfos.com/about-us/career/jobs.html?_charset_=UTF-8&country=0&searchText=

JYSK; https://job.jysk.dk/

Kamstrup; https://www.kamstrup.com/da-dk/karriere/vacant-positions

LEGO; https://www.lego.com/da-dk/careers/search-jobs/

Salling Group; https://sallinggroup.com/job/ledige-stillinger/

Stibo; http://www.stibo.com/careers/

Systematic; https://systematic.com/join-us/search-and-apply/vacant-positions/

Terma; https://www.terma.com/careers/jobs/

Uber; https://www.uber.com/da-DK/careers/list/?city=aarhus&country=denmark&keywords=&subteam=all&team=all